Balık burger nasıl yapılır? MasterChef balık burger tarifi için malzemeler neler?

MasterChef All Star’ın yeni bölümünde şefler yarışmacılardan balık burger yapmaları istedi. Balık burger düellosu sonrası tarifi en çok araştırılan yemek tariflerinden oldu. Peki, balık burger nasıl yapılır? MasterChef balık burger tarifi için malzemeler neler?

İşte balık burger tarifi…

BALIK BURGER TARİFİ İÇİN MALZEMELER NELER?

Balık burger köftesi için:

– 2 adet çupra

– 1/2 (yarım) demet maydanoz

– 6-7 dal taze soğan

– 1 adet rendelenmiş kuru soğan

– 4 çorba kaşığı galeta unu

Tuz, Karabiber

– 5 dilim çedar peynir

Balık burger sosu için:

– 2 çorba kaşığı ketçap

– 2 çorba kaşığı mayonez

– 2 çorba kaşığı hardal

– 3 adet kırmızı soğan

– 1 çorba kaşığı soya sosu

– 1 çorba kaşığı limon suyu

– 1 çorba kaşığı bal

– 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

– 2-3 çorba kaşığı su

– Kekik

– 1 demet tere

– Jalapano biber turşusu

BALIK BURGER NASIL YAPILIR?

Kırmızı soğan piyazlık doğranır. Bal, soya sosu, limon suyu ve kekik karıştırılır, 3-4 çorba kaşığı su eklenir.

Soğanlar uygun bir tavaya alınır. Tavanın zemininde renk oluşana kadar beklenir, az miktarda su eklenir ve karıştırılır. Bu işlem 3-4 kere tekrarlanır. Son olarak da 2 seferde sostan eklenerek yapılır.

Hamburger sosu için ayrı bir kapta mayonez, ketçap ve hardal karıştırılır.

Köfte için kılçıkları temizlenmiş balık eti rondodan geçirilir. Köfte malzemeleri ile birlikte yoğurulur.

Streç film arasında 0, 5 cm açılan hamurdan kase ya da kalıp yardımı ile büyük köfteler elde edilir. Kızartılacak zamana kadar dolapta dinlendirilir.

Köfteler çok az yağlı tavada önlü arkalı kızartılır. Beş adet köftenin üzerine, son tarafı kızartılırken çedar peynir koyulur. Sıcaklığıyla erimiş hale gelecektir.

Hamburger ekmeği kesilir. Zeminine hamburger sosu sürülür. Üstüne tereler yerleştirilir.

Çedarlı balık köftesi, üzerine karamelize soğan, üzerine ikinci sade köfte ve onun üzerine hamburger sosu ve jalapano biber turşusu koyulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir