İstanbul kira fiyatları raporu: Fiyatların en yüksek ve düşük olduğu ilçeler

Mega Kent İstanbul’da Deprem Sonrası Kiralık Konut Fiyatları Değişti

İstanbul, nisan ayındaki depremin etkilerini hala hissediyor. Bu doğal afetin ardından kiralık konut metrekare fiyatları da değişti ve ortalama olarak 287,50 TL olarak belirlendi. Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman’ın paylaştığı verilere göre, depremin etkisiyle ilçeler arasında büyük kira farkları ortaya çıktı. Depremin riskli bölgelerine yakın olan ilçelerde kira fiyatları daha düşük seyrederken, merkezi konumdaki ilçelerde ise yüksek fiyatlarla karşılaşıldı. 

Kira Bedeli Neden Bazı İlçelerde Daha Düşük?

  • Esenyurt: 183 TL
  • Arnavutköy: 189 TL
  • Esenler: 190 TL
  • Sultangazi: 193 TL
  • Silivri: 200 TL

Özellikle son depremin merkezi olan Silivri’de metrekare kira bedeli 200 TL’ye kadar düştü ve İstanbul ortalamasının %30 altında kaldı. 

En Yüksek Kira Hangi İlçelerde?

  1. Kadıköy: 520 TL
  2. Beşiktaş: 500 TL
  3. Sarıyer: 500 TL
  4. Bakırköy: 464 TL
  5. Zeytinburnu: 432 TL

Bu ilçelerde kira bedelleri yüksek seyrediyor. Merkezi konum, ulaşım kolaylığı ve sosyal olanaklar bu yüksek fiyatları etkiliyor. 

Depreme Uzak Bölgelerde Durum Nasıl?

İstanbul’un fay hatlarından uzak olan Beykoz ve Şile gibi ilçelerde kira bedelleri, ortalamanın altında seyrediyor. Beykoz’da metrekare fiyatı 294 TL iken Şile’de 328 TL olarak kaydedildi. Ancak, Sarıyer gibi merkezi ve kıyı ilçelerinde metrekare başına 500 TL gibi yüksek rakamlarla karşılaşmak mümkün. 

Kira ve Satış Fiyatları Arasındaki Fark

İstanbul’da konut kiralarında yıllık yüzde 44’lük bir artış yaşanırken, satılık konut fiyatlarındaki artış yüzde 26 olarak kaydedildi. Bu durum, kira ve satış piyasaları arasında önemli bir uçurum olduğunu gösteriyor. 

Deprem Sonrası Trend: Güvenli Yapılara Yönelim Artabilir

Dr. Büyükduman’a göre, gelecekte depreme dayanıklı ve güvenli yapılar içinde fiyat artışları yaşanabilir. Bu durumun, kira ve satış piyasalarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Related Posts

Gübretaş’ta üretim tamamen durdu!

Kocaeli Yarımca’daki Gübretaş fabrikasında, Petrol-İş Sendikası ile Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıktı. Ocak ayından beri devam eden toplu iş …

Enflasyon açıklandı: Kira artış oranı belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Haziran 2025 enflasyon verilerinin açıklanmasıyla konut ve işyeri kira artış oranları da belli oldu. TÜİK, yıllık enflasyonu yüzde 35,41 olarak açıkladı. Açıklanan enflasyon verisiyle birlikte kira ve …

Gözler TÜİK’te: Milyonların emekli ve memur maaşı netleşecek!

Milyonlarca memur ve emekli, Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasını bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun bugün saat 10.00’da duyuracağı veriyle birlikte, 6 aylık enflasyon oranı sonucu milyonlarca vatandaşın ne kadar zam alacağı belli olacak.

Elektrik, doğal gaz ve su faturaları için ‘kısmi ödeme’ önerisi

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, elektrik, su ve doğal gaz faturalarında kısmi ödeme yapılabilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvuracaklarını söyledi. Şahin, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, son …

Altın yönünü bir türlü belirleyemedi: Dolar ve Euro dalga dalga

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından düzenlenen “Para Politikası Paneli”nde yaptığı konuşmada “Bu yıl bitmeden faizlerde indirim görebiliriz” dedi. Temmuz ayında faiz indiriminin gündeme gelip …

‘İtibardan tasarruf olmaz’ demişti: Ormana değil Saray’a bütçe! 6 haftalık bütçe ile filo kuruluyor…

Türkiye’de yaz aylarında yeniden gündeme gelen orman yangınları, müdahale kapasitesini ve hava filosunu tartışmaya açtı. Yangınlara müdahale için yapılan harcamalar ve eldeki ekipmanların yeterliliği kamuoyunda sorgulanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir