Sapanca’da Bungalovlarda Gizli Kamera Skandalı Sonrası Siber Güvenlik Önlemleri Artıyor

Sapanca Bungalovlarda Siber Güvenlik Önlemleri Artıyor!

Sakarya ilinde gündem yaratan bungalovdaki gizli kamera skandalının ardından Sapanca’daki bungalovlar siber güvenlik uzmanları tarafından inceleniyor. Bungalov işletmecileri, kamera ve ses kayıt cihazlarını tespit edecek dedektörleri devreye alacaklarını duyurdu.

Ramazan Bayramı öncesinde yaşanan ve ülke genelinde büyük yankı uyandıran olayda, Sapanca’da bungalov kiralayan aile, yapının içine gizlenmiş kamerayı fark ederek işletme sahibi ve bir kişinin tutuklanmasını sağlamıştı. Bu tür olayların tekrarlanmaması için harekete geçen Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Safa Alaçam, işletmelerini siber güvenlik açısından kontrol ettirmeye başladıklarını duyurdu. Ayrıca, yurt dışından getirtecekleri dedektörler ile bungalovlarda gizli kamera ve ses kayıt cihazı arayacaklarını belirtti.

Dernek Başkanı Alaçam, yaşanan durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Sapanca’nın adının bu tarz olaylarla anılmasından dolayı çok üzgünüz. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. İşletmelerimizde güvenliği artırmak adına çeşitli tedbirler aldık” şeklinde konuştu. Yaşanan olayın ardından malum cihazları tespit eden detektörler satın aldıklarını ve işletmelerde siber güvenlik uzmanlarının kontrol yaptığını vurguladı.

Alaçam ayrıca, misafirlerin de bu detektörlerle kendi güvenlik kontrolünü sağlayabileceğini belirterek, “Wi-Fi üzerinden kontrol edilen kamera cihazlarını işletmelerimize kurarak misafirlerimize herhangi bir güvenlik riski yaşatmayacağız. Bölgemizde güvenli turizmi sürdürmek için gerekli adımları atıyoruz” dedi. – Sakarya

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Uzmanından yaz tatili uyarısı: Adet geciktirici ilaçlar tehlikeli mi?

Kadınların özellikle yaz döneminde tatil planlarına göre adet dönemini ertelemek istediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, “Adet geciktirici ilaçlar kısa süreli kullanımda kalıcı bir risk oluşturmasa da, kesinlikle bir alışkanlığa dönüşmemelidir” dedi.

Yaz kâbusa dönmesin! Çocuklar için tehlike kapıda

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz tatilinde çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskinin arttığını belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu. Hareket kısıtlılığı, şişlik ya da morarma durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

Şifalı olduğu sanılan ‘acı su’ için uzmanından tüketim uyarısı

Trabzon’da halk arasında ‘şifalı su’ olarak bilinen ve ağzı yakan tadıyla dikkat çeken mineralli su kaynaklarına ilgi büyük. Ancak uzmanlar, analiz yapılmadan tüketilen bu suların sağlık açısından ciddi riskler taşıyabileceği konusunda uyarıyor.

Bakan Işıkhan’dan nadir hastalıkların tedavisine destek açıklaması: Hemofili A hastalarına evde tedavi kolaylığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, nadir hastalıkları olan vatandaşların tedavi süreçlerine destek sağladıklarını belirtti. Işıkhan paylaşımında, “Nadir hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların tedavi süreçlerine destek amacıyla 2024’te yaptığımız ödeme ve harcama tutarı toplamda 313 ilaç için 54,4 milyar lirayı buldu” ifadelerini kullandı.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir